Vad är oddsen att man får ett jobb?

Okategoriserade,Uncategorized 12 september 2013 | 0 Comments

Har man en timanställning idag, framförallt ett heltidsjobb, så ska man skatta sig väldigt lyckligt lottad. Det är många som sitter hemma idag och förgäves söker jobb efter jobb utan att det ger något resultat. Även de som har timanställning försöker att köra dubbelt schema med ett annat jobb för att få ihop vardagen och kunna ha ens en liten summa pengar över efter hyra, lån, räkningar etc.

Arbetsgivarna har höga krav på de sökande och vill helst att man ska vara runt 25-30 år och både ha 40 års erfarenhet i branschen i fråga och vara precis nyexaminerad.  Det kräver ofta även att man ska ha körkort samt att man ska bo i närheten av jobbet. Det är mycket som ska spela in och det är ofta svårt att passa in på alla punkter.

I det stora hela är det nog inte de arbetslösa det är ”fel” på, utan arbetsgivarna. Men för höga krav och förutfattade meningar kommer man aldrig hitta någon  man vill anställa, varför inte prova? Har personen i fråga lite av den utbildning och arbetserfarenhet som krävs, ge den en praktikplats där personen får jobba gratis under en viss period och visa vad den går för. Under denna praktikperiod kan man fortfarande hålla sig beredd med att ansöka om andra, om man nu inte är beredd på att chansa helt på denna person. Sköter sig inte personen eller visar det sig att personen  inte passar eller har de kunskaper som krävs för jobbet så har man iallafall testat samt gett denna person en ny arbetserfarenhet som den glatt kan skriva upp i sitt CV.

Leave a Reply