Sverige klara för VM

Fotboll 19 september 2014 | 0 Comments

I onsdags avslutade det svenska damlandslaget i fotboll sin långa väg mot fotbolls-VM. Med tio raka segrar med sig i bagaget och en sex poängs skillnad mot övriga lag i tabellen fick laget en direktplats till Kanada nästa sommar.

Många hade sedan långt tidigare räknat med att Sverige skulle vara ett av de åtta europeiska lag som deltar, men man ville ändå inte ropa hej förrän efter den sista matchen. Denna blev ett möte på hemmaplan mot Skottland, som man mötte på bortaplan i somras. Den matchen slutade med 3-1 till Sverige och laget släppte där in sitt enda mål under hela kvalet.

Men onsdagens match på Gamla Ullevi slutade annorlunda. Efter mål av Therese Sjögran och Lotta Schelin (som även tangerade Hanna Ljungbergs rekord på 72 landslagsmål) så slutade matchen med 2-0 och en direktplats till VM för Sverige.

Förutom Sverige fick även England, Schweiz, Frankrike, Norge, Spanien och Tyskland direkta platser i VM. De fyra bästa grupptvåorna (Holland, Italien, Skottland och Ukraina) kommer göra upp i ett play-off spel om den sista europeiska platsen.

Även i Asien är kvalet avklarat och det blir Australien, Korea, Kina, Thailand och Japan som representerar världsdelen. Övriga lag som redan nu är klara för VM är värdnationen Kanada.

Leave a Reply