Dags för mera kval

EM,Fotboll 18 februari 2015 | 0 Comments

I nästa månad så drar kvalet till EM 2016 igång igen och Sverige fortsätter sin kamp för att få en plats i mästerskapet. Hittills har laget spelat fyra matcher som slutat med en vinst och tre oavgjorda resultat. Härnäst väntar en bortamatch mot Moldavien och förhoppningsvis kan man här plocka hem ytterligare poäng.

Hur stora oddsen är för att det svenska laget går vidare till EM är svårt att säga, då man har flera matcher kvar att spela. Dessutom har man lag som Ryssland och Österrike i en och samma grupp, vilka bägge är tuffa konkurrenter. Man har redan mött bägge dessa lag och matcherna har då slutat i ett oavgjort resultat. Då endast de två bästa lagen i grupperna, samt den bästa grupptrean är garanterade platser i EM så gäller det för det svenska laget att få en bra placering och få tag på viktiga poäng under de kommande matcherna.

Dock får vi vänta ända till i höst innan vi får veta hur det går, eftersom det är då som de sista matcherna spelas. Tack vare möjligheten att gå vidare som bästa tredjeplacerade är även resultaten i de andra grupperna viktigt att hålla koll på. Förhoppningsvis kan vi dock på se det gulblå laget på planerna i Frankrike nästa sommar.

Leave a Reply